't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief februari 2022: vernieuwd EPC en aan- of verkopen van NER

epc.jpg

 

Vernieuwd EPC nu pas verplicht,
wat houdt dit in?

Wellicht is iedereen vertrouwd met het energieprestatiecertificaat, of kortweg EPC, van een woning. Het is dan ook een van de belangrijkste attesten bij een verkoop of verhuur. Sinds 2019 werd een vernieuwd EPC uitgewerkt, maar ook het oude was nog steeds geldig. Dat is sinds 1 januari niet langer het geval.

In het vernieuwde EPC is er een label dat varieert van A+ tot F. Het doel is om zo correct mogelijk te informeren en te sensibiliseren, zodat mensen zouden kiezen voor een energetische renovatie. Dit was in het oude EPC minder het geval. Bovendien speelt het vernieuwd EPC ook op een andere manier meer in op duurzame energie. Zo wordt voor eengezinswoningen bepaald of deze geschikt zijn voor de installatie van zonne-energie en zijn er prijsindicaties om de woning voor te bereiden op de energiedoelstellingen voor 2050.

Een EPC is tien jaar geldig, maar voortaan zal dus enkel het vernieuwd EPC nog aanvaard worden. Wil je een woning verkopen, dan zal je dus een nieuw certificaat moeten laten opmaken. Voor verhuur geldt deze regel (voorlopig) nog niet.

 

 

 

NER aankopen of verkopen via 't Boerenhuys

 

Jullie kennen ’t Boerenhuys als expert in agrarisch vastgoed, maar wist je dat wij ook de partner bij uitstek zijn voor vragen over nutriëntenemissierechten (NER)? Er doen namelijk heel wat fabels de ronde over deze materie. Reken dus op een gespecialiseerde partner voor de aankoop of verkoop van jouw NER, zodat je zeker correct geïnformeerd bent.

 

Andere panden in de kijker

Neerpelt

Paardenhouderij

Dit aanbod betreft 2 stalgebouwen die mogelijks omgevormd kunnen worden tot een hippische accommodatie. De gebouwen staan op een perceel van 3ha19a56ca aan het einde van een doodlopende straat. De…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief