't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief maart 2022: Landbouw van de toekomst en betalingsrechten

 

Hoe ziet de landbouw van de toekomst eruit?

Zowel België als Nederland hebben een sterke reputatie wat betreft de efficiëntie in de landbouw. Het gebruik van energie, pesticiden en kunstmest daalt, terwijl we meer voedsel produceren. De vraag dringt zich echter op: hoe ziet de landbouw van de toekomst eruit. De duurzaamheid van het hele proces is de voorbije jaren namelijk een erg belangrijk punt geworden.
 
Hoe halen we onze doelstellingen voor voedselproductie en biodiversiteit het best: door natuur en intensieve landbouw zoveel mogelijk te scheiden of beide net zoveel mogelijk te verweven? Onderzoekers neigen meest naar het eerste scenario, terwijl de ruimte in onze contreien uiteraard beperkt is. “De tegenstelling is eigenlijk achterhaald”, vindt ook Liesbet Vranken, professor Landbouw- en Milieueconomie aan de KU Leuven. “Landbouw en natuur zijn al dermate verstrengeld dat het uiteenrafelen ervan onbegonnen werk is.”
Brainstormen over hoe jouw onderneming duurzaam en efficiënt te werk kan gaan? ’t Boerenhuys biedt graag een luisterend oor en staat je bij met advies.

 

 

 

Nog tot 30 april om betalingsrechten te activeren

 

Sinds begin 2022 kan een landbouwer enkel betalingsrechten activeren als hij de hoofdteelt verbouwt en het gebruiksrecht voor het perceel heeft. De uiterste datum om de verzamelaanvraag in te dienen is 30 april. Op deze datum dien je dus de betalingsrechten ter beschikking te hebben. Contacteer ons gerust voor meer info of ondersteuning.

 

 

Andere panden in de kijker

Itegem

Boerderij

Deze voormalige boerderij is gelegen op een goed bereikbare locatie, niet ver van de dorpskern van Itegem en is gemakkelijk bereikbaar. De te renoveren of herbouwen woning bestaat momenteel op het…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief