't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief april 2022: Nieuwe regels voor paardenhouders en onze discrete portefeuille

 

Nieuwe regels voor paardenhouders
van kracht
 

Volgens een nieuwe Europese wet moeten inrichtingen die paarden houden zich sinds 9 februari officieel registreren. Deze nieuw wet is in het leven geroepen om de gezondheidsnormen en de veiligheid van de voedselketen sterker te bewaken. De registratieregels laten namelijk toe om alle paarden op te sporen die eventueel in aanmerking kwamen met zieke dieren. De nieuwe regels gelden overigens voor alle ‘paardachtigen’, dus naast paarden ook ezels, halfezels en zebra’s.

Hulp nodig bij de registratie of meer informatie nodig? Dan kan je uiteraard steeds bij ’t Boerenhuys terecht. Hou in het achterhoofd dat je slechts tot 31 juli de tijd hebt om je als paardenhouder te registeren. Wie de administratie niet tijdig op orde heeft, kan zich aan sancties verwachten. Bovendien kunnen de dieren dan niet meer weggegeven, verkocht of geslacht worden.

 

Discretie troef bij 't Boerenhuys


Wist je dat wij over een ‘discrete portefeuille’ beschikken met over te nemen landbouwbedrijven? Dat bekent dat deze projecten niet zichtbaar gepubliceerd worden en er niet actief reclame gemaakt wordt, om zo de discretie te verzekeren voor de verkoper. 

Slechts een erg selectief publiek krijgt deze landbouwbedrijven te zien. Daarom is het wijs om je gegevens en zoekopdracht zo specifiek mogelijk door te geven aan ons. Wie weet kunnen we je wel verrassen met het perfecte bedrijf, dat niet eens te koop leek te staan.

 

 

Andere panden in de kijker

Maldegem

Boerderij

Dit aanbod betreft een landbouwbedrijf, actief in de pluimvee- en varkenssector. Het bedrijf is uiterst rustig gelegen in Maldegem en wordt te koop aangeboden op 1,30 ha. Aan de bedrijfssite is…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief