't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief mei 2022: Beroep tegen rode bedrijven en waterwinning

 

 

'Rode bedrijven' kunnen nog tot 17 juni beroep aantekenen
 

Over het stikstofakkoord is al veel gezegd en geschreven. De vele vragen zijn echter nog niet beantwoord nadat Vlaams minister van Omgeving en Natuur Zuhal Demir (N-VA) aan het woord kwam tijdens de commissie Landbouw. De berekening van de impactscore van rode bedrijven, de afbakening van de zoekzones en de communicatie rond het akkoord werden in vraag gesteld. Ook door partijen zoals CD&V en Open VLD, die nochtans mee met N-VA besturen.

Belangrijk om weten: als je bedrijf op de lijst staat, is het mogelijk om onderbouwde bezwaren te uiten. De Vlaamse Landmaatschappij zal elke piekbelaster voor 17 juni persoonlijk bezoeken om de situatie te bespreken. Op die datum loopt ook het openbaar onderzoek af. Er rest dus nog ruim een maand om beroep aan te tekenen en zo een verplichte sluiting tegen 2025 te voorkomen. Voor advies of ondersteuning kan je uiteraard steeds ’t Boerenhuys contacteren.

 

 

 

Waterwinning meer dan ooit nodig

 

Gezien het lage grondwaterpeil op bepaalde percelen is waterwinning zeker nodig. Hou de van toepassing zijnde vergunningen in het oog. Hierin zijn vaak bepaalde beperkingen opgenomen.

 

 

 

Andere panden in de kijker

Nijlen

Landbouwgrond

Dit aanbod bestaat uit 1,16 ha akkerland: Oppervlakte: 1 ha 16 a 00 ca Gebruik: akkerland Bestemming: agrarisch gebied Overstomingsgevoelig: niet Bodemtype: matig droog zand en een klein gedeelte …

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief