't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief juli 2022: Stopzettingsregeling varkensbedrijven en NER boetes

 

Vervroegde stopzetting voor varkensbedrijven met hoge stikstofimpact? Nu met vergoeding!

 

Er worden al een tijdje maatregelen genomen om de varkensstapel tegen 2030 af te bouwen. Nu komt daar een nieuw initiatief van de Vlaamse overheid bij. Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op de natuur kunnen namelijk vervroegd stoppen en intekenen op een gedeeltelijke stopzettingsregeling. Dit uiteraard volledig op vrijwillige basis.

 

Met deze vergoeding wil de Vlaamse overheid tegemoet komen aan de crisis in de varkenssector. Het voorstel werd goedgekeurd door de Vlaamse regering, maar wordt nog voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie en de Europese commissie. Landbouwers die aan de voorwaarden voldoen, zouden actief geïnformeerd worden. Het gaat om alle exploitanten die varkens houden en waarbij de impactscore hoger is dan 0,5 procent.

 

Benieuwd of deze regeling interessant is voor jou en wat de mogelijke alternatieven zijn? Neem dan gerust contact op met ’t Boerenhuys voor advies.

 

 

 

NER-boete kwijtschelden

 

Je NER-boete kan kwijtgescholden worden als je dit jaar over voldoende NER beschikt om huidig jaar in te vullen + uw tekort van vorig jaar. Dien uw compensatie ten laatste in op voor 20 JULI!

Indien vragen, contacteer ons!

 

 

Andere panden in de kijker

in optie

Herselt

Boerderij

Authentieke langgevelhoeve Deze hoeve is gelegen in een prachtige groene setting. Vanop het perceel van ca. 3,28 ha heeft men rondom zicht op de omliggende natuur. De langgevelhoeve werd opgeric…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief