't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief Augustus 2023: Tuinaanlegger op landbouwgebied en een gezondheidscheck voor uw grond

1-9.jpg

 

Kan je als tuinaannemer terecht op landbouwgebied?

 

Professionals die zich ontfermen over de aanplanting of het onderhoud van planten in agrarisch gebied, kunnen in aanmerking komen als ‘aan de landbouw verwant bedrijf’. Ze kunnen dus in agrarisch gebied terecht, mits ze in een bestaande landbouwbedrijfszetel gevestigd zijn. Het moet ook om een minimale oppervlakte van 50 are gaan.

Is het gebied kleiner of worden er geen planten of bomen gekweekt, dan is een vergunningsplichtige functiewijziging nodig. Ook hier zijn uiteraard specifieke voorwaarden verbonden. Als tuinaannemer kan u dan ook gerust contact opnemen met ’t Boerenhuys om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

   

Wist-je-datje: gezondheidscheck voor... uw grond

Hoe gezond is uw grond, dat is de hamvraag tijdens De Grote Grondvraag. Met dit initiatief wil de OVAM alle eigenaars in Vlaanderen aanmoedigen om de grondkwaliteit te controleren en hun grond te saneren indien nodig. Ligt uw perceel of woning op risicogrond? Deze info kan gemakkelijk gevonden worden via www.degrotegrondvraag.be.

 

 

Andere panden in de kijker

Ardooie

Bouwgrond

Dit aanbod betreft een perceel bouwgrond gelegen te Ardooie. De bouwgrond heeft een oppervlakte van 1.133 m². Het perceel kan aangewend worden voor het bouwen van een woning. Alsook is de liggi…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief