't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief september 2023: Uitkoopregeling varkensector en voorkeur- en voorkooprecht

de uitkoopregeling voor de varkensector wordt sterk versoepeld, en wat is het verschil tussen een voorkoop en voorkeurrecht?

Lees meer

Nieuwsbrief Augustus 2023: Tuinaanlegger op landbouwgebied en een gezondheidscheck voor uw grond

Deze maand bespreken we volgende onderwerpen: Hoor ik als tuinaanlegger op landbouwgebied thuis? Is mijn grond een risicogrond?

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2023: VLIF wetgeving en Ner-boetes

In deze nieuwsbrief lichten we kort enkele punten van de nieuwe VLIF wetgeving door, en bespreken we de oplossing voor uw NER-boetes

Lees meer

Nieuwsbrief juni 2023: de afwerkingsregel en onze discrete portefeuille

Wordt de afwerkingsregel binnenkort afgeschaft? Bent u op zoek naar een specifiek vastgoed maar vind je niet onmiddellijk iets op onze website? Lees er alles over in onze nieuwsbrief van deze maand!

Lees meer

Nieuwsbrief mei 2023: Einde reductieloze overdrachten NER in zicht en uiterste datum premies

De definitieve ontwerpnota PAS houdt een beperking van reductieloze overdrachten in. De uiterste wijzigingsdatum voor de verzamelaanvraag is bepaald op 31 mei

Lees meer

Nieuwsbrief april 2023: het Vlaams bodemdecreet en het asbestattest

Wanneer is een bodemattest nodig, en wat als dit niet volstaat? Sinds kort kun je bij 't Boerenhuys terecht voor een asbestattest

Lees meer

Nieuwsbrief maart 2023: de maximale rendabiliteitsoppervlakte en termijn indienen verzamelaanvraag

Wat is nu die maximale rendabiliteitsoppervlakte en wat is daar het nut of bedoeling van ? Lees de details in onze nieuwsbrief van maart!

Lees meer

Nieuwsbrief februari 2023: Donkere wolken boven de zonevreemde functiewijziging en wat met de brandverzekering bij asbestschade

Ondanks dat de regels onveranderd zijn, ondervinden eigenaars meer en meer moeilijkheden bij het verkrijgen van een functiewijziging van een landbouwbedrijf. Waar moet je op letten en wat zijn de valkuilen? Lees het in onze nieuwsbrief van februari!

Lees meer

Nieuwsbrief januari 2023: Nieuwe tarieven notaris en afstand beplanting

Sinds januari 2023 zijn er nieuwe tarieven van toepassing bij de notaris, en hoe zat dat nu ook alweer met de afstand van je haag of boom tot de perceelsgrens? Lees er alles over in de nieuwsbrief van januari!

Lees meer

Nieuwsbrief december 2022: Het Vlaamse Pachtdecreet en de vernieuwde watertoets

Topics deze maand: Na lang wachten krijgt nu het Vlaams Pachtdecreet definitief vorm, en vanaf januari geldt er een vernieuwde informatieplicht rond overstromingsgevoelige percelen.

Lees meer

Nieuwsbrief november 2022: MAP7 en meten is weten bij de aankoop van grond

Topics deze maand: Het gelekte MAP7 (Mest Actie Plan) en wat kan je doen om zeker te zijn dat je niet te veel betaalt bij de aankoop van grond.

Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2022: functiewijziging landbouwerswoning en daling landbouwbedrijven

Topics deze maand: Kan je zomaar blijven of gaan wonen in een landbouwerswoning?

Lees meer

Nieuwsbrief september 2022: Speciale regelgeving ruil landbouwgrond en wat is het verschil tussen akker en weide

Topics deze maand: Wat zijn de mogelijkheden en kosten bij de ruil van landbouwgrond en wat bepaalt de waarde van landbouwgrond? Lees het in de nieuwsbrief van september!

Lees meer

Nieuwsbrief augustus 2022: De renovatieverplichting en zonevreemd vastgoed

Topic deze maand: vanaf 2023 is de renovatieverplichting van toepassing in Vlaanderen. Lees er alles over in de nieuwsbrief van augustus!

Lees meer

Andere panden in de kijker

verkocht

Beersel

Landbouwgrond

Dit aanbod betreft een grote weide dat gelegen is te Beersel. Kenmerken: Oppervlakte: 2ha 30a 27ca Gebruik: grasland/weide Bestemming: agrarisch gebied; bestemming gewijzigd door RUP "Overig gro…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief