't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief januari 2024: bijkomende administratieve verplichtingen pacht - Agro Expo

5555555.jpg

 

Extra verplichtingen zorgt voor administratieve overlast

 

Elk jaar opnieuw is het een huzarenstukje om de belastingaangiften tijdig en correct in te dienen, maar volgend aanslagjaar wordt het helaas nóg pittiger voor land- en tuinbouwers. Op 29 december is namelijk een nieuwe wet gepubliceerd die voor een forse toename van de administratieve overlast zorgt.

Zo moeten alle landbouwers voortaan een extra bijlage toevoegen als ze een onroerend goed pachten of huren. Aangezien ze in veel gevallen niet over alle vereiste gegevens beschikken, zullen deze de komende weken en maanden massaal opgevraagd moeten worden. Een concreet voorbeeld: voortaan moeten alle kadastrale nummers waarvoor er pacht betaald wordt opgenomen worden, net als de rijksregisternummers van verhuurders of verpachters. Geen evidentie.

De nieuwe wet is vooral bedoeld om gemakkelijker controles te kunnen uitvoeren, maar zorgt dus wel voor heel wat extra administratie. Heb je zelf nog vragen over deze nieuwe wet of kan je ondersteuning gebruiken, dan kan je uiteraard steeds een beroep doen op ’t Boerenhuys.

  

’t Boerenhuys present op Agro Expo

Op 27, 28 en 29 januari vindt in Expo Roeselare de vakbeurs Agro Expo plaats. Daar tekenen een 170-tal standhouders present, allen actief in de landbouw, tuinbouw en veeteelt. Uiteraard kan je ook ’t Boerenhuys een bezoek brengen in Roeselare. Je vindt ons team terug bij stand 413. Tot binnenkort!

 

Andere panden in de kijker

nieuw

Retie

Boerderij

Rustig gelegen vleeskalverbedrijf op ca. 83 are te Retie. Dit landbouwbedrijf beschikt over een kalverstal met mestsilo en een ruime bedrijfswoning van liefst 309m². Het bedrijf beschikt over e…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief