't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

actualiteit

Nieuwsbrief februari 2024: Renovatieverplichting en Agridagen

azae.jpg

 

Renovatieplicht zorgt voor kopzorgen bij scheiding

 

De renovatieverplichting die vorig jaar werd ingevoerd door de Vlaamse overheid, dreigt voor financiële drama’s te zorgen bij scheidende koppels. De renovatieplicht houdt namelijk in dat je binnen de vijf jaar een energetische renovatie moet uitvoeren, toch als je woning niet aan de huidige normen voldoet. Die termijn loopt echter gewoon door als je het huis verkoopt en overtreders riskeren tot 200.000 euro boete. Slik.

De nieuwe eigenaar moet dus binnen de resterende periode renoveren en hierbij begint géén nieuwe termijn van vijf jaar. En net daar knelt het schoentje voor koppels die uit elkaar gaan. Zij moeten de woning soms verkopen nog voor de renovatiewerken werden uitgevoerd, maar zien de waarde van hun woning sterk dalen. Potentiële kopers moeten namelijk nog verplicht renoveren en nemen dit mee in de onderhandelingen.

  

Wist-je-datje: 't Boerenhuys op de Agridagen

Het team van ’t Boerenhuys tekent op 16, 17 en 18 februari present op de Agridagen, die plaatsvinden in de loodsen Weelde Depot in Ravels. Je vindt ons terug bij standnummer 2125 tijdens deze vakbeurs voor intensieve veeteelt en mechanisatie op erfniveau.

 

 

Andere panden in de kijker

verkocht

Eke

Landbouwgrond

Dit aanbod betreft twee percelen grasland gelegen te Eke: Oppervlakte: 68a 90ca Gebruik: Grasland HPG: één perceel is gekend als historisch permanent grasland Bestemming: Landschappelijk waardev…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief