't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

Al eens aan erfpacht gedacht?

Een samenwerking met een investeerder biedt in heel wat gevallen een goeie oplossing 

We zien het steeds vaker gebeuren.  Landbouwers hebben kapitaal nodig voor een financiering, een bedrijfsuitbreiding, of -overname, de aankoop van machines enzovoort.  Ze besluiten hun grond te verkopen, maar die is ook een bron van inkomsten. Een langetermijnsamenwerking met een investeerder biedt in heel wat gevallen een goeie oplossing.

Wat is erfpacht?

Via erfpacht word je als landbouwer eigenaar van het erfpachtrecht.  Een belangrijke som die normaal gezien vast zat in je landbouwgrond blijft vrij voor de verdere ontwikkeling van je bedrijf.  Je bent zeker van de grond voor een periode van minimum 27 jaar en je financiële input blijft beperkt tot het betalen van een jaarlijkse gebruiksvergoeding.  Bovendien geniet je als erfpachter het voorkooprecht zodat je indien gewenst op elk ogenblik van de overeenkomst terug volledig eigenaar kan worden.  Bij overlijden komt dit voorkooprecht/gebruiksrecht toe aan je rechtsopvolger(s).  Een win-winsituatie dus!

Vragen over een correcte erfpachtovereenkomst of zijn er zaken over het erfpachtrecht of de erfpachtwet onduidelijk voor jou? De experts van 't Boerenhuys helpen je graag verder. Contacteer ons dan ook gerust voor een vrijblijvend gesprek. Ook voor specifieke vraagstuken, bijvoorbeeld over de registratierechten bij erfpacht, ben je bij ons aan het juiste adres. 

 

 

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Productierechten

Aankoop en verkoop van Nutriënten Emissie Rechten (NER) en toeslagrechten. Uitgebreid aanbod!

Meer info

Bemiddeling

Geen licht aan het einde van de tunnel? Bemiddeling kan wonderen doen! Bij verkoop, pacht, vruchtgebruik ...

Meer info

Bekijk het aanbod

Neem een kijkje in ons aanbod panden en kijk zeker ook eens wat we al verkochten.

Meer info

Tips & tricks

Wij publiceren regelmatig brochures en tips & tricks. Lees onze brochures hier meteen online of download een kopie.

Meer info