't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

Kopen

Hoeve met paardenfaciliteiten te Essen

Essen

Details

Referentie: spir1282
Adres: Essen
Vrij op: bij akte na betaling

Omschrijving

Dit aanbod bestaat uit een gerenoveerde hoevevilla met een volledig aangelegde tuin en paardenfaciliteiten. Dit is gelegen op een terrein van 1 ha 23 a 50 ca.

De hoevevilla is als volgt ingedeeld:

Gelijkvloers:

De inkomhal is voorzien van een ingerichte vestiaire en een gastentoilet met wastafel. De leefruimte is uitgewerkt tot in de nok van het dak en is voorzien van een authentieke boerentegel, houten balken en een houtkachel. Dit alles zorgt voor een warme sfeer. De keuken, ingericht door keukenspeciaalzaak Cant, is voorzien van kwaliteitsvolle toestellen van het merk Gaggenau en afgewerkt met natuursteen. De keuken loopt over naar de orangerie vanwaar er door de grote ramen een vrij zicht is op de achterliggende buitenpiste en de vele weilanden.

Het gelijkvloers omvat vervolgens twee slaapkamers met ingebouwde kasten. De badkamer is uitgevoerd in mozaïek en voorzien van een dubbel badkamermeubel, douche en een jacuzzibad. Er is een kelder aanwezig met een technische ruimte, wasplaats en voldoende bergruimte.

Eerste verdieping:

De open nok verbindt de leefruimte beneden met de sfeervolle zithoek en het volledig ingerichte bureau op de eerste verdieping. De zithoek is zeer knus ingericht met een open haard en een parketvloer. De masterbedroom is voorzien van een dubbele dressing en een badkamer. De badkamer is ingericht met een dubbel badkamermeubel, toilet, stoomcabine en welnessdouche.

Buiten is er een volledig aangelegde tuin met verschillende zithoeken. De paardenfaciliteiten betreffen kwaliteitsvolle stallen van het merk Stockmans voor 10 à 12 paarden. Er is een ruimte voorzien voor het stallen van voeder en hooi. Op het binnenplein is er ruimte voor het verzorgen en het opzadelen van de paarden. De buitenpiste is voorzien van een afgesloten massief houten poortwerk. Het weiland is opgedeeld in drie weides. Aan de stallingsruimte kan er tevens een andere wending gegeven worden. De stallen kunnen omgevormd worden naar een atelier, werk- en of opslagruimte. Naast de twee garages met automatische poorten is een atelier aanwezig. Het eigendom is volledig omheind en toegankelijk via een elektrische poort. Er is tevens een aparte toegang naar de weides achteraan het eigendom.

Dit aanbod betreft een sfeervolle hoevevilla en biedt door zijn prachtige locatie en accommodatie vele mogelijkheden. Het eigendom ligt in de nabijheid van de Kalmthoutse heide, dit is één van de mooiste natuurgebieden van België en voorzien van recent aangelegde ruiterpaden. Tevens is er een vlotte verbinding met autosnel- en invalswegen richting Rotterdam-Amsterdam en richting Antwerpen-Brussel.

Contacteer ons gerust op het nummer 050/70 80 80 voor dit prachtige eigendom dat rust en privacy uitstraalt en zicht biedt op de vele landerijen rondom.

Bebouwing

Bebouwing: open
Bouwjaar: 1920
EPC waarde Kwh/jaar: -
EPC waarde Kwh/m² per jaar: 384
EPC certificaatnummer: 557315
CPEB waarde (CO2 uitstoot): -
Aantal slaapkamers: 3
Aantal badkamers: -
Aantal wc's: -

Ruimtelijke ordening

Stedenbouwkundige vergunning verkregen: Ja
Recente bestemming: Landschappelijk waardevol agrarisch gebied
Dagvaardingen uitgebracht: Nee
Voorkooprecht op dit goed: Nee
Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
Omgeving: open
Bestemming: open

Wenst u meer informatie of een bezoek?

Andere panden in de kijker

in prijs verlaagd

Aartrijke

Hoeve

Hoeve met rustiek karakter, te renoveren of geschikt als bouwlocatie. Deze hoeve is gelegen in de gemeente Aartrijke, vlakbij het centrum van Torhout en Veldegem. Diverse authentieke elementen aa…

Meer info
Taxaties

Taxaties

De waarde van je bedrijf of je vastgoed kennen, soms is dat gewoon nodig. Voor een overname, een financiering, een verzekering, een schenking, …

Meer info
Taxaties

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief