't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

Kopen

Exclusief domein op 6 ha

Kalmthout

Details

Referentie: spir1274
Adres: Kalmthout
Vrij op: -

Omschrijving

Dit unieke aanbod omvat een domein van 6 ha met een kasteelvilla, een cottagevilla, een gastenverblijf met stallen, een paardenmanege met binnen- en buitenpiste en stallen, een conciërgewoning en diverse bijgebouwen.

Het prachtige landgoed dateert van het jaar 1851 en ligt verscholen in een schitterende setting van weilanden, loof- en dennenbossen, heide en duinen. Hoewel het domein gelegen is in één van de mooiste natuurgebieden van België, liggen boeiende steden zoals Antwerpen en Brussel, met zeer snelle trein- en vliegverbindingen naar Amsterdam, Parijs of Londen toch vlakbij.

Het domein omvat een op en top luxueuze kasteelvilla met een vloeroppervlakte van 2.500 m², ingericht met 25 kamers, 8 badkamers, 3 keukens, een binnenzwembad, sauna, whirlpool... De kasteelvilla staat op de plaats van het oude kasteel dat in 1998 door de huidige eigenaar tot op de grond is afgebroken en met dezelfde (gereinigde) stenen in dezelfde stijl is herbouwd. De kasteelvilla is volledig afgewerkt met hoogwaardige en duurzame materialen.

Naast de prachtige kasteelvilla bevindt er zich op het domein een professionele manege met alle voorzieningen om het professioneel houden van paarden op topniveau mogelijk te maken. De manege bevat 11 luxe paardenboxen, wasplaats, solarium en een professionele binnenpiste van 50 x 20 m. Tevens is er een restaurant / ontvangstruimte met zicht op de binnenpiste. Er is ook een gedraineerde buitenpiste voorhanden.

Idyllisch tegen de aangrenzende bosrand van het landgoed aan, ligt geheel vrij en met veel privacy, een prachtige, grote cottagevilla met een bewoonbare oppervlakte van 680 m². Deze villa werd in 1996 door de eigenaar volledig gerenoveerd. Dit in fraaie neoklassieke stijl opgetrokken pand bestaat uit 3 woonlagen en beschikt in het souterrain over een groot, luxe binnenzwembad (4 x 7 meter) afgewerkt met faiencetegels, jetstream en rolluik. De villa kan dienen als tweede verblijf voor de eigenaars of als zeer luxueus gastenverblijf.

Naast de cottagevilla bevindt er zich nog een gastenverblijf met stallen. Dit in boerderijstijl opgetrokken historische pand maakt deel uit van een groot gerestaureerd complex waarin zich naast het gastenverblijf tevens een aantal ruime garages, bergplaatsen, ateliers en paardenboxen bevinden.

Dit is een unieke gelegenheid om een prachtig en uniek domein in één van Belgisch mooiste natuurgebieden aan te kopen!

Bebouwing

Bebouwing: -
Bouwjaar: -
EPC waarde Kwh/jaar: -
EPC waarde Kwh/m² per jaar: 113
EPC certificaatnummer: 17153342
CPEB waarde (CO2 uitstoot): -
Aantal slaapkamers: -
Aantal badkamers: -
Aantal wc's: -

Ruimtelijke ordening

Stedenbouwkundige vergunning verkregen: Ja
Recente bestemming: Natuurgebied
Dagvaardingen uitgebracht: Nee
Voorkooprecht op dit goed: Ja
Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
Omgeving: -
Bestemming: -

Wenst u meer informatie of een bezoek?

Andere panden in de kijker

verkocht

Zoersel

Landbouwgrond

Dit aanbod betreft een mooie blok akkerland te Zoersel: Oppervlakte: 3 ha 78 a 13 ca Bestemming: landschappelijk waardevol agrarisch gebied, niet herbevestigd Huidig gebruik: akkerland Bodemtype: …

Meer info
Taxaties

Taxaties

De waarde van je bedrijf of je vastgoed kennen, soms is dat gewoon nodig. Voor een overname, een financiering, een verzekering, een schenking, …

Meer info
Taxaties

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief