't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

Kopen

Uitzonderlijk vastgoed op 1,32 ha te Geel

Geel

Details

Referentie: spir1338
Adres: Geel
Vrij op: -

Omschrijving

Dit uitzonderlijk pand, De Grote Kievit genaamd, is een prachtig pareltje in een landschap met groene weiden en uitgestrekte bossen te Geel. Het volledig gerenoveerde pand is een begin 19de-eeuwse hoeve met een rijke historie.

De eigenaren hebben als binnenhuis- en tuinarchitect aan het geheel en de B&B een moderne toets gegeven met behoud van de oude elementen. De Grote Kievit is zeer landelijk gelegen in beschermd agrarisch gebied van de Kempen, op 10 km van het centrum van Geel, te midden weilanden, boerderijen, bossen, het Prinsenpark, vennen en prachtige fiets- en wandelroutes. U vindt er stilte, rust, natuur en ontspanning..., maar door de centrale ligging, ook geschikt om uitstapjes te maken naar Antwerpen, Hasselt, Lier, Diest, Turnhout,...

De voormalige hoeve is grijs gekaleid, waardoor het geheel natuurlijk overgaat in de groene omgeving. De buitenmuren zijn gebleven, maar er werd een nieuwe muur aan de binnenkant geplaatst, deze is geleemd, en de buitenmuren zijn grijs gekaleid. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Ook het dak werd volledig vernieuwd, net als de vloeren. Doch zijn er veel elementen bewaard gebleven, zoals de houten balken in de hoge plafonds.

Hoewel deze hoeve nu dienst doet als B&B, is deze ook uitermate geschikt voor particuliere bewoning waarbij zowel de ouders als de kinderen hun eigen slaapkamer met badkamer hebben. In de mooie landschapstuin met zwemvijver is het tevens heerlijk vertoeven.

Het privégedeelte omvat een woonkamer, bureau en een slaapgedeelte met badkamer en dressing. In de woonkamer, waar vroeger de paardenstal stond, werd gepolierde beton afgewisseld met houten vloeren gebruikt (in noten kleur gebeitst). De centrale verwarming gebeurt op mazout, maar er werd ook een houtkachel aangesloten op het centrale systeem. Deze zorgt voor een aangename en gezellige warmte.

De woonkeuken, een voormalige schapenstal, is voorzien van een kookeiland en een grote eetruimte met zithoek. Van zowel de woonkamer als de woonkeuken is er een prachtig uitzicht op de perfect aangelegde tuin met tal van waterpartijen, zwemvijver, weides, moestuin en plantentuin. Als pluspunt is de tuin ingericht met een sproei-installatie.

Voor de B&B zijn er drie gastenkamers ingericht, dewelke dezelfde sfeer uitstralen als de rest van de hoeve: een combinatie van rust, sereniteit en karakter. Er zijn twee ruime comfortabele suites, de "Appel" en de "Peer". De Peer-suite kan eventueel uitgebreid worden met de "Kers" kamer. Bezoekers zijn uitermate tevreden over de accommodatie en de omgeving. De B&B krijgt maar liefst een score van 9,7 op Booking.com.

Als extra troef heeft dit prachtige pand nog een mooi verbouwde schuur waar heden regelmatig boekpresentaties, huwelijken en tentoonstellingen worden georganiseerd. Ook hier werd het samenspel van oud en nieuw, van traditie en modern doorgetrokken. Op het dak van deze schuur liggen er discreet en onopvallend zonnepanelen.

Kortom, een echt pareltje!

Contacteer ons gerust voor meer informatie op het nummer 03/207 08 09.

Bebouwing

Bebouwing: open
Bouwjaar: 1850
EPC waarde Kwh/jaar: -
EPC waarde Kwh/m² per jaar: 396
EPC certificaatnummer: 2232303
CPEB waarde (CO2 uitstoot): -
Aantal slaapkamers: 4
Aantal badkamers: 3
Aantal wc's: 6

Ruimtelijke ordening

Stedenbouwkundige vergunning verkregen: Ja
Recente bestemming: Landschappelijk waardevol agrarisch gebied
Dagvaardingen uitgebracht: Nee
Voorkooprecht op dit goed: Ja
Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
Omgeving: open
Bestemming: open

Wenst u meer informatie of een bezoek?

Andere panden in de kijker

in optie

Horebeke

Landbouwgrond

Dit aanbod betreft een perceel landbouwgrond te Horebeke: Oppervlakte: 35 a 60 ca Bestemming: agrarisch gebied Huidig gebruik: weide Bodemtype: droog leem Erfgoed: relict Overstromingsgevoelig: de…

Meer info
Taxaties

Taxaties

De waarde van je bedrijf of je vastgoed kennen, soms is dat gewoon nodig. Voor een overname, een financiering, een verzekering, een schenking, …

Meer info
Taxaties

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief