't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

Kopen

verkocht

Polderhoeve op 2,53 ha te Zandvoorde - verkoop via COVAST-biedingsplatform

Oostende
verkocht

Details

Referentie: spir1819
Adres: Oostende
Vrij op: bij akte na betaling

Omschrijving

Dit aanbod betreft een grondig te renoveren hoeve, "Hoeve de Zande" op een oppervlakte van 2 ha 52 a 85 ca. De hoeve ligt vlakbij de op-/ afrit van de A10/ E40 Zandvoorde en is toegankelijk via een mooie oprijlaan.

De hoeve omvat de volgende gebouwen (oppervlaktes bij benadering):

- Woning, ca. 210 m²
- Bergplaats, ca. 120 m²
- Graanschuur, ca. 270 m²
- Garage, ca. 17m²
- Hangar, ca. 300 m²
- Stalling, ca 300 m²
- Stalling, ca 120 m²

Hoeve De Zande is beschermd als monument. Volgens het M.B. van 26.05.2005 omvat de bescherming meer bepaald het woonhuis, het bakhuis, de stallingen, de dwarsschuur, het wagenhuis, de koeienstal en de paardenstal. Het onroerend goed is tevens opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed.

De dakconstructies van de stallingen en van de schuur werden recent gerestaureerd. Op het onroerend goed is er een renovatieverplichting van toepassing. De daken die gerenoveerd waren en welke ingevolge vandalisme beschadigd werden, zullen conform de uitvoeringsvoorwaarden van Onroerend Erfgoed door de huidige eigenaar hersteld worden. Er wordt een opmetingsstaat van het schrijnwerk bezorgd van alle panden op de site met bijhorende plannen opgemaakt door een architectenbureau. Deze stukken zullen ten laatste aanwezig zijn bij datum van de notariële akte. Alle verdere renovatiewerken die worden opgelegd door het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap zijn zonder enige uitzondering lastens de nieuwe eigenaar.

Deze verkoop geschiedt onder de voorwaarden van het Covast-biedingsplatform. (Zie www.covast.be of vraag informatie bij ons op kantoor). De startprijs is ingesteld op 275.000 euro, waarop tot maandag 6 september uiterlijk tot 15h kan geboden worden in eerste verkoopfase.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken voor het herbestemmen van de authentieke polderhoeve. Dit kan steeds op het nummer 050/70 80 80.

Bebouwing

Bebouwing: -
Bouwjaar: -
EPC waarde Kwh/jaar: -
EPC waarde Kwh/m² per jaar: 1411
EPC certificaatnummer: 20180926-0002093974-1
CPEB waarde (CO2 uitstoot): -
Aantal slaapkamers: 4
Aantal badkamers: -
Aantal wc's: -

Ruimtelijke ordening

Stedenbouwkundige vergunning verkregen: Ja
Recente bestemming: Agrarisch gebied
Dagvaardingen uitgebracht: Nee
Voorkooprecht op dit goed: Ja
Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
Omgeving: -
Bestemming: -

Andere panden in de kijker

Kortemark

Boerderij

Dit aanbod betreft een actief landbouwbedrijf gelegen te Werken, bij Kortemark. Het bedrijf wordt te koop aangeboden op ca. 3 ha en wordt op vandaag uitgebaat als een zeugen- en vleesvarkensbedrijf…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief