't Boerenhuys

Experts in landelijk vastgoed

Kopen

Uiterst verzorgd melkveebedrijf, goed gelegen te Drongen.

Drongen

Details

Referentie: spir1958
Adres: Drongen
Vrij op: bij akte na betaling

Omschrijving

Dit aanbod betreft een uiterst verzorgd melkveebedrijf, goed gelegen in Drongen. Het bedrijf bestaat uit praktisch ingerichte bedrijfsgebouwen zoals een jongveestal met ligbedden en stroboxen, een melkveestal met 2x5 visgraat Delaval-melkinstallatie, een kalverstal en een tweede jongveestal. Daarnaast is er een loods aanwezig van 23m op 10m groot.

Er zijn twee bedrijfswoningen, een oorspronkelijke hoevewoning met een gelijkvloerse oppervlakte van 158m² en een woning, gebouwd in 1998, met vier slaapkamers. Op de site zijn er meerdere sleufsilo's aanwezig, zonnepanelen geplaatst in 2011 met groenestroomcertificaten, diverse verhardingen en een grondwaterwinning.

Het bedrijf beschikt over een milieuvergunning voor het houden van 191 runderen, deze is geldig tot in 2031.

Dit alles is gelegen op 1,36 ha. De mogelijkheid bestaat om +- 7 ha weides aansluitend aan het bedrijf aan te kopen. Daarnaast kan er nog 9,50 ha omliggende landbouwgrond aangekocht worden.

Contacteer ons bij verdere interesse op het nummer 050/70 80 80.

De oorspronkelijke hoevewoning is onderhevig aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en klimaatagentschap. (EPC-score: 766 kWH/m² jaar, label F).

Bebouwing

Bebouwing: -
Bouwjaar: -
EPC waarde Kwh/jaar: -
EPC waarde Kwh/m² per jaar: 284
EPC certificaatnummer: 20230414-0002865986-RES-1
CPEB waarde (CO2 uitstoot): -
Aantal slaapkamers: 4
Aantal badkamers: -
Aantal wc's: -

Ruimtelijke ordening

Stedenbouwkundige vergunning verkregen: Ja
Recente bestemming: Agrarisch gebied
Dagvaardingen uitgebracht: Nee
Voorkooprecht op dit goed: Nee
Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
Omgeving: -
Bestemming: -

Wenst u meer informatie of een bezoek?

Andere panden in de kijker

Leest

Hoeve

Grondig te renoveren of herbouwen hoevewoning met diverse bijgebouwen en stalgebouwen te Leest. De locatie bestaat uit een groot aantal vergunde gebouwen, waaronder een melkveestal en loods. In co…

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Taxatie agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren ex

Meer info
Taxatie agrarisch vastgoed

Productierechten

NutriëntenEmissieRechten of NER’s, is de juiste naam. Deze rechten zijn overdraagbaar tussen landbouwers. Maar je mag ze niet te lang laten ‘slapen’, anders verlies je ze deels of volledig.

Meer info

Steeds het nieuwste aanbod in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief